Het Draakje

This is the dragon .
Wie is het draakje?

Mijn naam is Jeroen van der Wal, ben geboren in Apeldoorn op 12 mei 1976 in de wijk de Maten.

Ik heb een oudere broer van 2 jaar ouder, en een jongere zus van 9 jaar jonger.

Om te begrijpen wie de draak is, en waarom hij zo is, moet je mijn levensverhaal kennen.

mijn hele levensverhaal kan ik hier niet op gaan hangen, maar kan wel enige dingen vertellen wat je misschien beter leert te begrijpen wie ik ben, waarom ik sommige dingen doe zoals ik ze doe, en hoe je het beste met me om kan gaan.

Zoals gezegd ben ik in 1976 geboren in Apeldoorn als de middelste van de drie kinderen die mijn ouders Gerard en Gertie hebben gekregen.

Ons gezin was niet alles, maar ook niet niets. mijn vader werkte (naar bleek later) zich kapot op de taxi en bij PTT Post en mijn moeder was een zwaar borderliner met een alcoholverlslaving, Astma en een enorm gat in haar loszittende handen.

Mijn ouders zijn uiteindelijk in 1986 uit elkaar gegaan toen ik bijna 10 jaar was, en mijn zusje een jaar was.

Dit is er niet beter op geworden.

Mijn moeder begon meer te drinken, onhield ons van onze vader en koos mij uit als zondebok om dit allemaal op te vangen.

Puntje bij paaltje kwam het erop  neer dat ik 11 november 1992 tegenover mijn moeder stond toen ik thuis kwam van werk (werkte naast mijn school) en dat ze erachter gekomen was dat ik van homosexuele aard ben.

Haar woorden hoe ze voor me stond met een vleesmes : " ik hoef geen flikker als zoon" zal ik nooit vergeten, even als dat ik me zo om gekeerd ben om nooit meer terug te keren.

Of ik juist terecht kwam?

Nee, ik kwam bij mensen die mijn vertrouwen gewekt hadden, maar mij achteraf wel een makkelijk slaafje vonden.

Slapen in hondenhokken en buiten in vrieskou was toen der tijd vrij normaal.
Wil ik zielig zijn?

NEE ! dat ben ik niet..

Maar na een poging mezelf van het leven te beroven en een goede vriend die mij hierbij weerhouden heeft heb ik de radicale ommezwaai gemaakt en ben ik keihard gaan vechten.

Gaan vechten voor mijn eigenwaarde, vechten voor zelfstandigheid, geen afhankelijkheid meer, want dat deed me niets meer dan slecht. ik had het voor elkaar met hulp van mijn goede vriend om een baan, een rijbewijs, een auto te hebben binnen 6 maanden na de poging tot zelfdoding en ik was trots op mezelf. Ik wist toen. ik kan dit zelf en heb daar niet iemand anders bij nodig en je moet altijd waken over mensen die je willen gebruiken.

Uiteindelijk zijn er, net als in de de levens van meerdere mensen om ons heen heel veel dingen gebeurt, dodelijke ziektes overwonnen, financiele problemen overwonnen en werkproblemen overwonnen omdat ik niet geleerd had dat je zelf voorop komt te staan.

De ommezwaai moest weer gebeuren, en in 2003 kwam ik de liefde van mijn leven tegen.

Het begon met een onschuldig partijtje judo, en het eindigde in nu inmiddels 13 jaar huwelijk.

Ja, ook wij hebben wel eens ruzie, mjn zwakke punt is dat ik geen nee zeg tegen mensen waar ik van hou of om geef, maar dat doe ik zelfs ten koste van mijn eigen gestel of gezondheid en sommige mensen maken hier dankbaar misbruik van.

Daarom kan ik soms heel hard over komen en heel tactloos, maar dit is meer zelfbescherming als dat ik een hekel aan mensen heb. wel weet ik dat ik mensen automatisch wantrouw bij eerste ontmoeting en als je er niet mee om kan gaan, is dat jouw probleem.

Het leven is hard, keihard, en dat heeft mij nog harder gemaakt, want anders kan je niet overleven.

Daarentegen als je eenmaal bewezen hebt dat je mijn vriend kan zijn en niet alleen in goede tijden, dan laat ik je nooit meer los !

eenmaal binnen, blijft binnen en ik ga je blijven helpen, tot ik erachter kom dat het niet zo gemeend is als het voor doet. dan leef ik volgens de regels, life is a bitch, and so am i !

Waarom de draak, die zelfs getatoeerd is op mijn borstkas?

Een draak is lief, hij is betrouwbaar en kan zich groot maken en vuur spuwen als hij kwaad is, maar heb je hem als vriend, zal hij je tot zijn dood beschermen.

Daarbij rekening houdende dat ik ook nog in het jaar van de chineze vuurdraak geboren ben, heb je je antwoord op je vraag.

Welkom op de website van de draak !